HÜMED v-Gündem #12 – TÜBİTAK TEYDEB Desteklerine Genel Bakış * İş Dünyası Destekleri
Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği (HÜMED) olarak TÜBİTAK TEYDEB Desteklerine ilişkin düzenlediğimiz bilgilendirme seminerlerinin ilki İŞ DÜNYASI DESTEKLERİ konusunda gerçekleştirildi.
Etkinlik HÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Sn. İ. İlker Tabak’ın kolaylaştırıcılığında TÜBİTAK TEYDEB ÖNDEG Grup Koordinatörü Sn. M. Vildan BAYSAL’ın sunumlarıyla 18 Kasım 2021 Perşembe günü saat 20:00’de çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.
Etkinlik’te TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yrd. Sn. Dr. Hasan Selçuk SELEK ve Hacettepe Teknokent Genel Md. Sn. Dr. Veysel TİRYAKİ de açılışta yer almıştır.
TÜBİTAK TEYDEB Destekleri için bilgi istenebilecek eposta adresleri:
1501@tubitak.gov.tr (Sanayi Ar-Ge)
1507@tubitak.gov.tr (KOBİ Başlangıç Ar-Ge)
1505@tubitak.gov.tr (Üniversite- Sanayi İşbirliği)
1509@tubitak.gov.tr (Uluslararası Destek)
1513@tubitak.gov.tr (TTO)
1515@tubitak.gov.tr (Öncül Ar-Ge Laboratuvarları)
sayem@tubitak.gov.tr (SAYEM)
1511@tubitak.gov.tr (HAMLE)
1702@tubitak.gov.tr (Patent Lisans)
1707@tubitak.gov.tr (Sipariş Ar-Ge)
bigg@tubitak.gov.tr (Girişimcilik Destekleme)
tech-investr@tubitak.gov.tr (Girişim Sermayesi Destekleme)
HÜMED v-Gündem #12 – TÜBİTAK TEYDEB Desteklerine Genel Bakış * İş Dünyası Destekleri
Program:
Açılış Konuşmaları
———————–
İ. İlker TABAK (HÜMED YK Bşk.)
Dr. Veysel TİRYAKİ (Hacettepe Teknokent Genel Md.)
Dr. Hasan Selçuk SELEK (TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yrd.)
TEYDEB Destekleri Semineri
———————————–
M. Vildan BAYSAL (TÜBİTAK TEYDEB ÖNDEG Grup Koordinatörü)
Tarih: 18 Kasım 2021 Saat : 20:00
Kayıt ve Katılım : https://meet.vedubox.net/pages/meeting/2190910
(Etkinlik video kaydı alınacak ve daha sonra HÜMED Youtube kanalından yayımlanacaktır. Etkinliğe katılanlar bu durumu kabul etmiş olarak değerlendirilecektir. Kayıt olmadan etkinliğe katılanlar da Etkinlik ve HÜMED KVKK koşullarını kabul etmiş sayılacaklardır.)
M. Vildan BAYSAL
TÜBİTAK TEYDEB Öncelikli Teknoloji Alanları
Destekleme Grubu (ÖNDEG) Grup Koordinatörü
Konya’nın Ereğli ilçesinde doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Erzurum’da okudu. Erzurum Merkez Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü %100 başarı bursu ve Yüksek Şeref Öğrencisi Bölüm 2.liği derecesi ile 2012’de bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilişim Sistemleri bölümünden 2016 yılında Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı, aynı bölümde doktora tez çalışmalarını yürütmektedir.
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve ASELSAN A.Ş. kuruluşlarında stajyer mühendis olarak görev yaptı. 2012 yılında TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)’de Bilişim Teknolojileri Grubunda (BİLTEG) Proje Teknik Uzmanı olarak göreve başladı.
TEYDEB destek programlarının hakemlerinin belirlenmesi, komiteye hazırlanması, izleme süreçleri gibi projelerin tüm süreçlerinden sorumlu olunması, Teknoloji Gruplarında yürütülen programlar kapsamında mevzuat çalışmalarında görev alınması, TEYDEB 2.0 çalışmalarında görev alınması gibi çeşitli faaliyetler yürüttü. 1512 ve SAYEM projelerinin değerlendirme panellerinde moderatörlük, 1511 Bulut Bilişim Çağrılı Projeler Danışma Kurulu Koordinatörlüğü ve Bilişim Teknolojileri Grubu Danışma Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2020 yılında TEYDEB Öncelikli Teknoloji Alanları Destekleme Grubuna (ÖNDEG) Grup Koordinatörü olarak atandı. 1515 kodlu Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı, 1704 kodlu SAYEM çağrıları, 1707 kodlu Sipariş Ar-Ge çağrıları ve HAMLE programına ilişkin ÖNDEG Grubu içerisinde gerçekleştirilen bütün çalışmaların koordinasyonu, Grup Yürütme Kurulu toplantılarının planlanması ve yönetilmesi, TEYDEB PARDUS’a geçiş sürecinin koordinasyonu, TEYDEB tarafından kullanılan iş uygulama yazılımlarına ilişkin ihtiyaçların analizi, geliştirme ve testlerin koordinasyonu faaliyetlerini sürdürmektedir.
Konferans ve dergilerde yayımlanan çalışmaları aşağıda yer almaktadır:
- Merve Vildan Şimşek, Aysu Betin Can, Barboros Can (2016) A Software Quality Model for Android Applications. 10. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu. UYMS’16 – Çanakkale.
- Merve Vildan Baysal, Barboros Can (2017) Priority Area Recommendations for Cloud Computing. 5. Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı. BAŞARIM’17 – Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul
- Öncü Şen, Numan Durakbasa, Merve Vildan Baysal, Gizem Şen (2019) Smart Factories: A Review of Situation, and Recommendations to Accelerate the Evolution Process. In book: Proceedings of the International Symposium for Production Research (pp.464-479)
- Merve Vildan Baysal, Özden Özcan-Top, Aysu Betin-Can (2021) Implications of Blockchain Technology in the Health Domain. In book: Advances in Software Engineering, Education, and e-Learning (pp.641-656)
Destekleyen Kuruluşlar
Teşekkür ederiz…